SÁIK Székhelyintézmény

Velünk történt

„Szép magyar beszéd” verseny – 2018

Április 6–8. között tizenkilencedik alkalommal rendezték meg Kisújszálláson a Dunától keletre fekvő megyék általános iskolás korú tanulóinak „Szép magyar beszéd” versenyét, amelyen idén 67-en vettek részt. Iskolánkat és Nógrád megyét Szabó Keve 8. b osztályos tanuló képviselte.
A döntő két fordulója mellett most is érdekes és élvezetes kulturális és szabadidős program várta a vendégeket. Pénteken este Sudár Annamária „…mindannyiunk atyja” – Arany János tanár úr című előadását hallgathatták meg a Városháza dísztermében a fél országból idelátogató gyerekek, valamint az őket elkísérő tanárok és szülők. Szombaton délután, a szép tavaszi időben eltöltött városnézést és a Kumánia-beli fürdőzést követően a kísérők fogadáson vettek részt a Horváth-kert vendéglőben, a versenyzők pedig táncházban „mulatták az időt”, amelynek helyszíne a Kálvin utcai iskolaépület tornaterme volt. A Vigadóban megrendezett vasárnapi eredményhirdetés előtt a döntő valamennyi résztvevője (gyerek és felnőtt egyaránt) szakmai tanácskozáson találkozhatott a zsűri tagjaival a gimnáziumban.
Szabó Keve bronz Kazinczy-jelvényt, oklevelet és kiemelt könyvjutalmat vehetett át. A Kazinczy-jelvényt azon diákok és pedagógusok kaphatják, akik a szép magyar beszédet népszerűsítik és anyanyelvünket ápolják.
Gratulálunk a szép teljesítményhez!

Kadlótné Hulitka Julianna