SÁIK Székhelyintézmény

Velünk történt

Társadalomtudományi Diákkör

2018. 04. 17-én harmadik alkalommal rendeztük meg iskolánkban a Társadalomtudományi Diákkört, ami intézményünk jubileumi rendezvénysorozatához és a Gagarin Hét eseményeihez kapcsolódott.
Örömmel tapasztaljuk, hogy diákjaink évről évre lelkesen készülnek ezekre az előadásokra, megmutatva érdeklődésük sokszínűségét és tehetségüket. Idén tizenöt előadó vállalta a szereplést diáktársak, érdeklődő szülők, pedagógusok előtt. A hangulatot Király Réka 5. d osztályos tanuló kazári néphagyományokról szóló előadásával és népviselet bemutatásával alapozta meg, majd a bemutatót néptánccal tette még hangulatosabbá. A táncban Tóth Ákos Bence volt a partnere.
A délután folyamán az érdeklődők mesékről, Walt Disneyről, történelmi eseményekről szóló prezentációkat hallgathattak meg, megismerhették a nyaktiló történetét, sétálhattak képzeletben híres kastélyokban. A 8. a osztályos tanulók megidézték Hamlet dán királyfit, de jelen korunk tragikus eseményei is helyet kaptak az előadások között: a csernobili atomkatasztrófa, szeptember 9-ei terrortámadás.
Ornyik Petra 6. a osztályos tanuló az magyar Oscar-díjas Mindenki című kisfilm sikeréről mesélt. Végül Szabó Keve Kazinczy-emlékérmes tanuló számolt be a „Szép magyar beszéd verseny” országos döntőjén szerzett élményeiről.
Gratulálunk az előadóknak, köszönjük az élvezetes délutánt!

Kadlótné Hulitka Julianna

 

   1/12