SÁIK Székhelyintézmény

Velünk történt

Farsang 2019

A farsang a vízkereszttől (január 6.) húshagyókeddig, más megfogalmazás szerint a másnapi hamvazószerdáig, a nagyböjt kezdetéig tartó időszak elnevezése. Hagyományosan a vidám lakomák, bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemzik.
Iskolánkban 2019. február 8-án és 15-én rendeztük meg a farsangi bált.
Kicsik és nagyok egyaránt várták ezt a napot. A félév zárását követően izgalommal készültek az osztályok különböző produkciókkal, melyekkel igyekeztek jó karneváli hangulatot teremteni. A 3-4. évfolyamosok bálját a 4. a osztály tanulóinak hagyományőrző műsora nyitotta meg. Ezt követően az osztályok vidám zenés, táncos bemutatóit láthattuk.
A 8. évfolyam tanulói már hónapokkal ezelőtt megkezdték a próbákat, hogy a bálon keringőjükkel elkápráztathassák a közönséget. A 8. a osztály nyitó tánca után a 6. d osztály farsangi szokásokat elevenített fel. Ezek után az osztályok hangulatos műsora következett.
Az 1- 2. osztályosok örömmel készültek a farsangi délutánjukra. Különösen az első osztályosok, hiszen nekik ez volt az első bál az iskolában.
A 2. a osztály tanulóinak hagyományőrző farsangi műsora után az osztályok vidám, hangulatos bemutatóikkal szórakoztatták a nézőket.
A zenés, táncos műsorok után színvonalas büfé működött a konyhás nénik és a szülők segítségével. Sok finomságot lehetett vásárolni: farsangi fánkot, különböző süteményeket és virslit. Üdítővel lehetett enyhíteni a szomjúságot. A tombolahúzás sem maradt el. Sok szép nyeremény talált gazdára. Örültek azok a szerencsések, akiknek a számát kihúzták a sorsoláson.
A vendégek és az iskola tanulói mindhárom alkalommal jól szórakoztak.
Ezek a napok vidám karneváli hangulatban teltek el.

   1/75