SÁIK Székhelyintézmény

Velünk történt

Vigyázz, kész, pénz! vetélkedő

Izgalmas versenyen vannak túl a pénzügyekhez kiválóan értő diákok. Április 4-én rendezték meg ugyanis Miskolcon a K&H Csoport Vigyázz, kész, pénz! vetélkedő regionális döntőjét. A diákok négy korcsoportban versenyeztek. Minden korcsoportból a legjobb csapat jutott tovább Budapestre, az országos döntőbe.
Két online forduló után, korcsoportonként az 5 legjobban teljesítő csapatot hívták meg a regionális döntőbe. A miskolci középdöntőbe Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyékből 1217 diák közül 87 diák, azaz 20 csapat jutott tovább 10 különböző városból. Nógrád megyét a Salgótarjáni Általános Iskola és Kollégium tanulói képviselték. Itt már nemcsak a pénzügyi alapfogalmak magabiztos ismeretére volt szükségük a tanulóknak, hanem összetettebb kérdésekben, szituációkban is helyt kellett állniuk. A feladatokon keresztül a versenyzők az öngondoskodás, a digitális bankolás, a biztosítások, hitelek és online vásárlások témaköreivel találkozhattak.
Az izgalmas versenyben iskolánk Rezsicsökkentők csapata, a harmadik helyet szerezte meg. A csapat tagjai: Demeter Laura, Nagy Noémi, Nagy Zsóka és Visnyovszky Panna, mindannyian a 7.a osztály tanulói.
Szívből gratulálunk a szép eredményhez!

Koósné Czene Katalin Andrea
felkészítő tanár