SÁIK Székhelyintézmény

Velünk történt

Farsang

A farsang a vízkereszttől (január 6.) hamvazószerdáig, a nagyböjt kezdetéig tartó időszak elnevezése. Hagyományosan a vidám lakomák, bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemzik.
Iskolánkban 2020. február 7-én és 14-én rendeztük meg a farsangi bált. Kicsik és nagyok egyaránt várták ezt a napot. A félév zárását követően izgalommal készültek az osztályok különböző műsorszámokkal, melyekkel igyekeztek jó karneváli hangulatot teremteni.
Az 1- 2. osztályosok örömmel készültek a farsangi délutánjukra. Különösen az első osztályosok, hiszen nekik ez volt az első bál az iskolában.
A 2. b osztály tanulóinak hagyományőrző farsangi műsora után az osztályok vidám, hangulatos, táncos bemutatókkal szórakoztatták a nézőket.
A 3-4. évfolyamosok bálját a 4. a osztály tanulóinak hagyományőrző műsora nyitotta meg. Ezt követően az osztályok vidám, zenés, táncos produkcióit láthattuk.
A 8. évfolyam tanulói már hónapokkal korában megkezdték a próbákat, hogy a bálon keringővel kápráztathassák el a közönséget. Az eredmény valóban csodálatos volt. A 8. a osztály nyitó tánca után az 5. c osztály farsangi szokásokat elevenített fel, és teremtett fergeteges hangulatot. Ezek után az osztályok hangulatos műsora következett. Az 5. évfolyam színes jelmezei a mesék világába repítettek minket, a hatodikos tanulók történelmi korokat idéztek meg. A 8. b osztály keringőjét követően a hetedik évfolyam a szakmák felvonultatására vállalkozott, majd a 8. c osztály keringőjével zárult a műsor.
A zenés, táncos produkciók után büfé várta a diákokat és a vendégeket. Sok finomságot lehetett vásárolni: farsangi fánkot, süteményt és virslit. Üdítővel lehetett enyhíteni a szomjúságot. A tombolahúzás sem maradt el. Sok nyeremény talált gazdára. Örültek azok a szerencsések, akiknek a számát kihúzták a sorsoláson. A vendégek és az iskola tanulói mindhárom alkalommal jól szórakoztak. Ezek a napok vidám karneváli hangulatban teltek el.