SÁIK Székhelyintézmény

Beszámolók versenyekről

Salgótarjánról diákoknak - Városi vetélkedő a Dornyay Múzeumban

2017. november 7-én a Madách Imre Gimnázium szakmai előkészítésével és levezetésével a Dornyay Béla Múzeumban immár 3. alkalommal került sor várostörténeti vetélkedőre. Ezúttal kettős jubileumra is sor került, miután a város 95. évfordulója van ebben az évben, az idén kiegészült Bóna Kovács Károly évfordulójával.
Iskolánkat a 8.a csapata képviselte: Horváth Anna, Márkus Boglárka, Lonsták Ádám és Országh Bence. A vetélkedőre Fábiánné Farkas Andrea és Majláth Gizella készítette a tanulóinkat. Általános iskolásokhoz mérve hatalmas elméleti anyagot kellett a gyerekeknek áttanulmányozniuk, továbbá előzetes feladatokkal is kellett készülni.
Nagy örömünkre szolgál és büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a csapat sikeresen helyt állt, és gagarinosokhoz méltóan kimagasló teljesítménnyel az első helyen végeztek. A Mesetanoda pedig még különdíjjal is jutalmazta őket. A közelmúltban rendezett Bóna Kovács Károly emlékkiállításon itt járt a művész fia, aki az édesapjáról megjelent könyvet dedikálta, és ebből, mint győztes iskola, egy példányt is megkaptunk.
Köszönjük a gyerekeknek és felkészítőiknek a sikert!
Salgótarján, 2017. november 13.

Majláth Gizella
szaktanár